sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Haittasuomalaiset

Eräs puolue käyttää suuresta osasta maahanmuuttajia, ellei kaikista, nimitystä haittamaahanmuuttajat. Se pisti minut pohtimaan, onko olemassa haittasuomalaisia.

Ja onhan heitä, valitettavan paljon. He ovat ihmisiä, jotka eivät anna kaikille arvoa. Niitä, jotka ylenkatsovat muualta tulleita. Pitävät heitä eräänlaisina rikkaruohoina, jotka on kitkettävä pois.

Haittasuomalaisissa on muitakin heitä keskenään yhdistäviä piirteitä. Heille kaikenlainen erilaisuus on uhka, vaara. He haluavat joko eristää nämä erilaisuudet yhteiskunnastamme tai kieltävät heidän olemassaolonsa. Lyhyesti sanottuna syrjivät. 

Haittasuomalaiset pelkäävät ihmisiä, joiden seksuaalinen suuntautuneisuus ei vastaa ”yleisiä” normejamme. Haittasuomalaiset pyrkivät syrjäyttämään marginaaliin, mieluiten kokonaan pois, ihmiset, joilla on jokin fyysinen vamma tai kehityshäiriö. Myös psyykkisistä ongelmista kärsivät ja monet työtä vailla olevat ovat syrjinnän kohteena.

Vahvimmin haittasuomalaiset kuitenkin katsovat kieroon maahanmuuttajia, jotka tarvitsevat apua, koska heidän terveytensä ja henkensä on uhattuna heidän kotimaassaan. Ei auteta, vaikka kuinka olisi tarvetta.

Eniten nämä haittasuomalaiset haittaavat Suomen mainetta. He aiheuttavat ikäviä tilanteita niin kotimaassamme kuin kansainvälisissä suhteissa. Häpeän haittasuomalaisia.

 

Tarja Partanen

Joensuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti