keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Lasten aluevaalit

Pohjois-Karjalassa Siun sote on keksinyt oivan antaa demokratiakasvatusta lapsille järjestämällä lasten aluevaalit. Siihen se on tarvinnut varhaiskasvatuksen tukea, ja saanut sitä.

Lapset pääsevät tutustumaan oman äänen antamiseen mukavalla tavalla. He tutustuvat ensin ehdokkaisiin ja sitten päättävät suosikkinsa. Äänestys päättyy sunnuntaina.

Yle Joensuu uutisoi asiasta tänään keskiviikkona 19.1.2022. Se kävi juttelemassa ehdokkaista lasten kanssa Hukanhaudan eskarissa.

Ehdokkaat ovat: Killi Karjalanpiirakka, Kaapo Kalakukko, Salli Sultsina ja Saska Savumuikku. Hukanhaudalla ääniä saivat Saska Savumuikku ja Killi Karjalanpiirakka.

Saskan puolesta äänensä antanut totesi perusteluna, että Saska haluaa luonnon olevan puhdas. Killin kannattajat puolestaan tykkäsivät, kun Killillä on juustoa ja voita. Se on siis tuttu juttu.

Kun lapsilta kysyttiin, miten he uskoisivat saavansa ääniä itselleen, eräs tyttö totesi jokseenkin näin: Jos järjestää hyvää, että tulee hyvä mieli.

Toivottavasti ainakin näistä lapsista tulee aktiivisia yhteiskunnan vaikuttajia. Ei kyllä haittaisi, mikäli heitä vanhemmatkin lapset huomaisivat, mitä mahdollisuuksia heillä on vaikuttaa omaan elämään ja ympäristöön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti