lauantai 1. tammikuuta 2022

Palvelut vai hallinnon paisuttaminen

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella on edessä vakava paikka. Sen on päätettävä, mitkä asiat pannaan etusijalle, sen on korjattava Siun soten tekemät virheet.

Yleisönosastokirjotuksissa on nostettu muun muassa lautakuntien perustaminen. Erityisesti esiin on nostettu tunteisiin käyvä lapsiperhepalveluiden lautakunta.

Ajatus sinäsnsä on hieno. Ongelmana on, se nostaa hallinnon kuluja. Kaikista kokouksista kun pitää maksaa palkkioita. Ja esityksistä tulee käsitys, että tarkoituksena on keskustella hyvinvointialueen ja kuntien luottamushenkilöiden kesken.

Heillä ei kuitenkan ole tarvittavaa asiantuntemusta. Jos asiakastyötä tekevät syrjäytetään keskustelusta, ollaan pimeässä metsässä.

Palveluihin panostaminen on ainoa oikea tapa huolehtia pohjoiskarjalaista niin sosiaalipalveluiden ja terveydenhuollon kuin pelastupalveluiden saamisen suhteen.

Palveluiden yhdenvertainen saatavuus koko maakunnassa on ensiarvoisen tärkeää. Jos hallintoa paisutetaan,  reurssit ovat poissa palveluista. Koska oikeanlaisten palveluiden tuottaminen vaatii riittäviä henkilöstöresursseja, niin hallinnon paisuttaminen on pois myös niistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti