sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Johtajan paikka avoimeen hakuun

Sosiaali- ja terveysministeriö on ilmaissut kantansa hyvinvointialueiden johtajien valinnasta. Sen mielestä paikat on laitettava avoimeen hakuun, myös Pohjois-Karjalassa.

Minusta olisi perin kummallista, että meillä johtaja siirrettäisiin suoraan Siun sotesta. Kyse on uudesta organisaatiosta, joka tarvitsee uudenlaista johtamista. Demokraattisesti valitut valtuutetut tekevät päätöksen.

Siun soten lakimies Sakari Kela ja muutosjohtaja Elina Felin ottivat asiaan kantaa Karjalaisessa (23.1.). Felin ei edes aio esittää johtajan paikan laittamista hakuun. Käsittääkseni hänen tehtävänään on kuitenkin tuoda esiin mahdollisia muutoksia, erilaisia vaihtoehtoja. Nyt hän vain siirtää vanhaa uuteen organisaatioon.

Nyt vaikuttaa siltä, että Siun soten valmistelema uusi organisaatio ei tuo muutosta olemassa olevaan. En ole missään vaiheessa huomannut, että Felin esittelisi vaihtoehtoja. Sellaista on hänen muutosjohtamisensa.

Ehkäpä muutos-sana ei ole hänelle auennut täysin. Ehkäpä muutos tarkoittaa hänelle organisaation nimen muuttamista, ei muuta.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajan paikka tulee panna avoimeen hakuun. Me ansaitsemme ainakin mahdollisuuden uudenlaiseen johtamiseen. Suomesta löytyy hyviä johtajia, joilla on myös sote- ja pelastusalan asiaosaamista. Sitä tarvitaan nyt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti