lauantai 8. tammikuuta 2022

Partsun salainen ase

Nyt minulla on salainen ase kovasti näykkivää ja päälle hyppivää koiraa vastaan. En keksinyt sitä itse, vaan sain sen kaveriltani naamakirjassa. Kiitos Petra!

Suihkepulloon etikka-vesi-liuosta. Sitä kaverini perhe oli kokeillut toiseen koiristaan. 

Yllytyshupsuna päätin kokeilla. Aiemmat kokeiluni käsieni siveleminen etikalla ja sitten etikka-valkopippuritahnalla eivät tehonneet. Jäbä vain nuoli käteni puhtaaksi. Jospa tämä toimisi.

Ja toimiihan tämä. Lisä"pelotteena" on pullon väri: kirka keltainen, korkki ja sumutin valkoiset. Jäbä huomaa selvästi, että "vihollinen" on läsnä, kun pullo on näkyvillä.

En aio pitää sitä näkyvillä koko ajan, ettei käy siten, että Jäbä ei tule luokseni laisinkaan. Kunhan ei hypi ja pure, se riittää minulle. Vaikka se on sille leikkiä, mutta se on jo iso ja saa minut kaadettua helposti, jos yllättää. Ajan saatossa, ehkä jo piankin, pullo saa ryhtyä toisiin tehtäviin, vaikkapa kukkien lehtien kostuttamiseen.

Purentajäljista muutama on sellainen, että olisin halunnut käydä näyttämässä terveysasemalla. Jos tarvitaan vaikka antibioottia. Soittaessani puhelu ohjautui Tuupovaaraan oman terveysasemani ollessa joululomilla. Sieltä todettiin, että koiran puremia ei tikata. Antibioottiasiaani ei ei edes kuunneltu.

Jäykkäkouristusrokote on minulla voimassa kesän loppuun. Olisi muuten voimassa vielä kymmenen vuotta, mutta se ikä, se ikä. Yli 65-vuotiaille suositellaan rokotteen ottamista kymmenen vuoden välein, ja aika umpeutuu tänä vuonna, kun täytän 65 vuotta. Saan rokotteen loppukesästä, alkusyksystä. Tämä passaa minulle oikein hyvin. Vaikka Jäbä ei enää pitäisikään minua puruluuna, vahinkoja voi sattua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti