torstai 25. marraskuuta 2021

Musta Perjantai ja muita kummallisuuksia

Huomenna vietetään Mustaa Perjantaita, josta aivan käsittämättömästä syystä käytetään englanninkielistä nimitystä Black Friday. Ja onhan jo nimi Musta Perjantai (Black Friday) sinänsäkin käsittämätön, kummallinen. En tiedä, mistä se tulee. Voin vain arvailla. 

Marraskuussa on mustaa. Paitsi nyt. Marraskuisena perjantaina ihmisten mieli on musta. Ahdistaa. Pitää saada piristystä. Siis ostoksia tekemään ja rahoja tuhlailemaan. Ei ostosten tarvitse tarpeellisia olla. Tuleehan hyvä mieli, joksikin aikaa.

Tosin Musta Perjantai ei ole enää yhdelläkään kauppaliikkeellä perjantai. Se on vähintäänkin torstaista lauantaihin tai sunnuntaihin. Puhutaan Mustasta Viikonlopusta (siis Black Weekend). Ja Musta Viikkokin on jo esitelty.

Kyse on kuitenkin vain ja ainoastaan kulutusjuhlasta. Seuraava kulutusjuhla on sitten joulukuussa tästä juhlasta huolimatta.

On muitakin kummallisuuksia. Sokokset aloittivat 3+1 päivää -juhlat joskus, en muista aikaa. Nyt se juhla voi kestää jopa viisi päivää keskiviikosta sunnuntaihin. Carlssonin Neljä Hullua Päivää taitaa kestää viisi, ehkä kuusi päivää.

Onkohan kyse laskutaidon puutteesta? Tiedä häntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti