torstai 11. marraskuuta 2021

Hatsapurista ja sen pikkusisaruksesta

Ville Haapasalon hatsapurit ovat olleet kovin esillä. Kun tuossa kesällä oli jokin matkailuautokiertue Joensuussa, meinasin mennä yhdessä erään ystäväni kanssa syömään näitä hatsapureja. Emme nähneet, missä niitä torilla myytin. Menimme lounaalle ravintola Roustiin.

Koska tuote on saanut valtavasti huomiota, katsoin tarpeelliseksi ostaa varsinaista hatsapuria pienemmän hatsapurillon. Niitä oli erään kaupan pakastekaapissa.

Hinta pienestä tuotteesta oli melkein kymmenen euroa. Päätin silti ostaa sen. Pitihän selvittää, mistä tässä Haapasalon gruusialaisessa juustoleivässä oikein oli kyse.

Onneksi en mennyt silloin torille ostamaan sitä ihan isoa hatsapuria. Ei olisi maksanut vaivaa jonottaa. Haapasalon juustoleipä ei maistunut miltään. Oli pelkkää rasvaa.

Päivänä muutamana huomasin, että eräs (pieni?) leipomo on myös alkanut valmistaa omalla nimellään hatsapureja. Sellaisia pyörösten näköisiä. En edes harkininnut ostaa. Olivat jo valmiiksi niin surkean näköisiä. Jäin vain miettimään, oliko se tehty jonkin taikinapohjan päälle.

Elämäni hatsapurihaaveilusta on lopussa. Ei ole "miun maun mukkaan"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti