tiistai 5. lokakuuta 2021

Mitätöintiä yksittäistapauksina

Minua kummastuttaa eri tahojen, niin yritysten kuin julkisyhteisöjen tapa mitätöidä ihmisten kokemuksia toteamalla, että kyse on yksittäistapauksesta.

Olen käynyt keskustelua teleoperaattorini Elisan kanssa. Kaikkiin seikkoihin, joista mainitsen hiemankin kriittisesti, minulle on todettu kokemukseni olevan yksittäistapauksen. Ovatkohan hyvät kokemukseni myös yksittäistapauksia?

Samaan mitätöintiin syyllistyy entinen työnantajani Siun sote. Kun ihmiset uupuvat töissä liian vähäisten henkilöresurssien vuoksi, niin kyseessä on yksittäistapaus!

Tänään luin sanomalehti Karjalaisen Mielipide-palstalta Anna Estolan ja Anni Rannikon kirjoituksen Pridea vastaan tehdyistä uhkauksista. He kirjoittavat sateenkaarilippujen varastamisesta, aggressiivisesta huutelusta niitä kantaville ja väkivallan kohdistamisesta kulkueeseen osallistuneita kohtaan.

Poliisi ja kaupungin luottamishenkilöt ovat mitätöineet kaiken tämän toteamalla, että kyse on yksittäisistä tekijöistä, jotka purkavat pahaa oloaan.

Lehdistä lukemani ja uutisista kuulemani perusteella voin todeta, että näin ei ole. Vahingon tekeminen ja väkivaltainen, ilkeä käyttäytyminen vaikuttaa olevan systemaattista. Sateenkaari-ihmiset kuten muutkin vähemmistöt joutuvat jatkuvasti suunnitelmallisen syrjinnän ja haitanteon kohteeksi.

Estolan ja Rannikon kirjoitus on muutenkin vahvaa asiaa sisältävä. Se kannattaa lukea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti