sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Koronarokote pakolliseksiko

Koronaa vastaan rokottamattomat joutuvat sairastuttuaan yhä enenevässä määrin teho-osastolle, sillä he sairastuvat vakavasti. Näin ollen monet tärkeät, suorastaan elintärkeät leikkaukset kuten syöpä- ja sydänleikkaukset siirtyvät.

Minusta ne ihmiset, jotka eivät ota rokotetta, ovat vastuuttomia. Hyvä peruste jättää rokote ottamatta on vain ja ainoastaan terveydelliset syyt. Tosin tähän mennessä en ole kuullut yhdenkään lääkärin todenneen, että tällaisia syitä olisi.

Ratkaisuksi rokottamattomuuteen on tarjottu rokotepakkoa. Se ei mielestäni ole oikea tie. Ei, vaikka meillä on turvavyöpakko sekä moottoripyörillä ja mopoilla ajaville kypäräpakko kuten Karjalaisen mielipidepalstalla kirjoitettiin.

Jos koronarokote tulee pakolliseksi, niin sitten pitäisi myös influenssarokotteen ottamisen olla pakollista. Kuitenkin valistus ja muut toimet ovat parempia kuin rokotepakko.

Koronapassi eli koronatodistus on oikea keino. Kun sinulla ja minulla on esittää kyseinen todistus, niin meillä on mahdollisuus päästä vaikka bilettämään, jos muut rajoitukset estävät osallistumisen.

Rokottamattomat voivat rauhassa nillittää, että heidät suljetaan ulos, heitä syrjitään. Ei suinkaan! Heillä(kin) on vaihtoehdot. Ota tai jätä. Jos otat, pääset mukaan. Jos jätät, olet ulkona. Voivat vaarantaa oman terveytensä ja henkensä, mutta eivät muiden.

Ei ole mitenkään oikein, että jotkut voivat vaarantaa toisten terveyden. Vaikka minut on rokotettu kahdesti, voin sairastua. Jos en vakavasti, niin sairastua kuitenkin. Ja se on pois minun normaalista elämästäni.

Vielä enemmän rokottomattomat vaarantavat niiden terveyden, joiden pitäisi päästä hoitoon ajoissa. Koronarokottamaton teho-osastolla on ... hmm. Ehkä jätän sanan (sanat) kirjoittamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti