perjantai 1. lokakuuta 2021

Kahden mummelin seikkaluja

Tänään meitä oli kaksi mummelia, ystäväni Tuula ja minä, reissussa Vesannolla. Sen tarkoitus oli mitä tärkein. Kävimme katsomassa Mehtäpellon kennelissä kultaisennoutajan pentuetta, Minnin ja Reiskan jälkeläisiä, sillä yksi uroksista muuttaa minulle 20.10.

Ei siellä pelkästään kultaisianoutajia ollut. Monia muitakin. Mäyräkoirat jäivät mieleeni. Lisäksi siellä oli myös koirahoitolan koiria jos jonkinmoisia.

Pennut ja emä veivät sydämeni. Jalat menivät veteliksi mainion koiraporukan edessä. Aktiivisia, iloisia hännänheiluttajia.

Kuten aina, niin tänäänkin, matkailu avarsi. Nähtiin hienoja maisemia, eläimiä - lehmiä, lampaita, hevosia. Reissukaverini etsi netistä muun muassa mustaa lehmää, mikä se on. Vastaus löytyi (mielestämme), mutta en enää muista, mikä se on.

Ja kun me kaksi olemme yhdessä, puhetta riittää. Siksi huomio ei aina kiinnity kaikkeen siihen olennaiseen eli oikeaan reittiin, kuten pitäisi.

Jo Leppävirralla menomatkalla huoltoasemalta poistuessamme onnistuin kääntymään vasemmalle liian aikaisin. Ystäväni, ujo kun on, ei sanonut mitään. Jonkin aikaa ajettuani tajusin virheen. Autoni kääntyvien pyörien ansiosta pääsimme palaamaan takaisin.

Seuraavan virheen syytä en ota itselleni enkä vieritä ystävälleni, vaikka kuinka herkulliselta ajatukselta se tuntuisi. Vai puhuiko hän niin paljon, että emme huomanneet oikeaa risteystä ajoissa?

Ei suinkaan. Kun ohi ajettuamme käännyimme ja löysimme sen herra/rouva Googlen navigaattorin avulla, niin epäilykset heräsivät. Edessä oli huonolta näyttävä metsäautotie ilman nimeä.

Soitin kasvattajalle, joka opasti oikeaan suuntaan.

Kotimatkalla onnistuin vielä kerran ajamaan väärään. Pieni virhe teki meille pienen lisämutkan. Onneksi on herra/rouva Googlen navigaattori, jota en halua käyttää. Paperilapulle tehdyt muistiinpanot ovat paljon paremmat!

Ja sitten tämän virheen aikana tapahtui jotain, jota en uskalla paljastaa. Poliisi voi tulla kotini ovelle koputtamaan. Hyvä, ettei tullut ruumita. Siitä olisi kiittäminen herra/rouva Googlen navigaattoria, jonka nimesin Elliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti