torstai 14. lokakuuta 2021

Mihin 5G-liittymää tarvitaan?

Elisa rakentaa aktiivisesti (aggressivisesti?) 5G-verkkoa. Nyt rakennustyöt ovat tulleet meidän kylällemme.

En ole aivan varma, onko tämä meidän kuluttajien kannalta hyvä asia. Antaako 5G-verkko meille lisäarvoa?

Hyvin laajalti ihmiset puhuvat, että heillä on asianmukaiset puhelimet, mutta silti 5G ei toimi. Yhteydet ovat joko 4G tason mukaisia tai niitä ei ole laisinkaan!

Kuuntelin Yle 1:n ykkösaamua tänään. Siinä joskus puoli yhdeksän tienoilla Aalto-yliopiston professori (nimeä en muista) totesi, että tavallisille kuluttajille 5G ei tuo mitään. Meidän käyttämillemme palveluille 4G on aivan riittävä.

5G antaa jotain lisää yrityksille. Ei siis kuluttajille.

Kaiken lisäksi Elisan oma mies (nimeä en muista) sanoi, että mahdollisesti jatkossa vanhat puhelimet eivät toimi niillä alueilla, joilla on 5G-verkko. Jos ymmärsin oikein niin mikäli minulla on sellainen puhelin, jossa ei ole 5G-valmiutta, niin puhelin ei toimi.

Ups. Pakko ottaa 5G-liittymä, jotta voisi käyttää puhelintaan? Toivon ymmärtäneeni väärin. Tarkistan asian joku päivä Yle Areenasta.

Summa summarun. 5G-verkko ei anna mitään meille tavallisille kuluttajille. Se on tarkoitettu ensisijaisesti yrityksille. 5G-liittymää tarvitaan siis yrityksiä varten, mutta meidät tavalliset kuluttajat "pakotetaan" ottamaan se voidaksemme käyttää puhelintamme?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti