maanantai 4. lokakuuta 2021

Kaksi tähteä äimänkäkenä

Kolme tähteä J, M ja T olivat sopineet tapaavansa Kolmen Tähden Illallisella. M-tähti otti yhteyttä T-tähteen, ja he sopivat hankkivansa lahjan J-tähdelle tämän 50-vuotiselämän kunniaksi. Tosin he eivät tienneet, missä kuussa ja minä vuonna juhlapäivä oli ollut.

Myöhemmin T huomasi facebookista, että M-tähdellä oli syntymäpäivä juuri ennen tapaamista. T ehdotti J-tähdelle, että hankittaisiin lahja M-tähdelle, jonka iästä T:llä ei ole mitään tajua. Nuori kuitenkin.

Tuumasta toimeen: M ostaa J:lle kukat ja T lahjan, J ostaa M:lle kukat ja T lahjan. Kierona ihmisenä T päätti ostaa aivan samanlaiset lahjat kummallekin. Hän lähetti syntymäpäiväsankareille viestin, mitä oli ostanut - siis sille toiselle. Ja nämä hyväksyivät lahjan.

T hykerteli. Hän saapui ravintolaan viimeisenä. Syntymäpäiväsankarit istuivat jo pöydässä, kukkaset vierellään. T sanoi M-tähdelle, että mennäänkö asiaan, pidä sinä puhe. M piti puheen J-tähdelle, antoi kukkaset ja kortin, T antoi lahjan. J vilkaisi T-tähteä ja sanoi, sinä senkin... Taisi luulla, että T ei ollut hankkinut mitään M-tähdelle.

T hymyili. Sanoi J-tähdelle, että mennäänkö asiaan, pidä sinä puhe. J piti puheen, antoi kukkaset ja kortin M-tähdelle, T antoi lahjan. Kaksi tähteä oli aivan äimänkäkenä. Miten tässä nyt näin kävikään!

T oli pelännyt etukäteen, että saisi huutia ja korvilleen, mutta onneksi kaksi muuta tähteä vain hymyilivät ja loistivat. Sitten pääsimme varsinaiseen asiaan. Syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti