keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Helppo ja maukas uunilohi

Tein tänään pitkästä aikaa uunilohta. Helpolla tavalla. Suolasin lohifileen jodioidulla suolalla. Päälle ripottelin rouhittua mustapippuria ja yhden valkosipulikynnen. Paistoin leivinpaperiin käärittynä 175 asteessa vajaan tunnin. Uunin keskitasolla. Sen jälkeen sammutin uunin ja annoin kalan muhia siellä. Suorastaan ällistyin, kun maistoin. Oli mehevää, ei laisinkaan kuivaa kuten minulla usein on. Suolaisuus oli juuri, mitä piti. Yleensä laitan liian vähän suolaa. Nyt suolaa ei ollut liikaakaan. Mustapippuri ja valkosipuli antoivat pikantin maun. Lisukkeeksi riisiä tai perunamuusia / keitettyjä prunoita sekä höyrystettyjä kasviksia. Ruisleipä tekee terää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti