maanantai 28. kesäkuuta 2021

Suomalaisuudesta ja kotimaisuudesta

Kuntavaalien aikaan minua alkoivat pohdituttaa suomalaisuus ja kotimaisuus. Mitä ne tarkoittavat ja kenellä on oikeus käyttää ilmaisuja omia tarkoistusperiään varten?

Suomalaisuus, suomalaiset. On eräs poliittinen ryhmittymä, joka pyrkii omimaan suomalaisuuden itselleen. Persut, perussuomalaiset.

Puolueen nimi on mennyt läpi yhdistysrekisterissä, joten se lienee laillinen. Protestoin kuitenkin sitä vstaan.

Suomalaisuuteen liittyy muutakin kuin persut ja heidän kannattajansa. Kaikki kantasuomalaiset ja muualta muuttaneet Suomen kansalaiset ovat suomalaisia.

Pitääkö tällaista jakoa eri suomalaisten välillä tehdä? Ei missään tapauksessa! Millään ryhmittymällä ei pitäisi olla oikeutta varastaa suomalaisuuden viittaa.

Suomalaisuus ei ole nurkkakuntalaista pikkupolitikointia vaan kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta, yhteiskunnallista monimuotoisuutta. Siis ei mitään persuilua.

Entä sitten kotimaisuus. Keskusta lanseerasi vaalikampanjassaan ajatuksen "se kotimainen". Mitä hittoa? Ovatko muut suomalaiset puolueet ei-kotimaisia?

Jos minulta kysytään, ja vaikkei kysyttäisikään, vastaan, että eivät. Ovat ne yhtä kotimaisia kuin kepu. 

Johtopäätökseni on, että persut ovat varastaneet suomalaisuuden ja kepulaiset kotimaisuuden. Tai ainakin yrittäneet sitä. Eivät ole tainneet onnistua. Onneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti