lauantai 19. kesäkuuta 2021

Mikä journalisti!

Kuuntelin tänään Yle Areenasta toimittaja ja journalismin tutkija Olli Seurin podcastia Avoin kysymys. Seuri itse on loistava journalisti. Hän työskenteli muun muassa Yle Radio 1:n Ykkösaamussa, mistä minä hänet ensimmäistä kertaa "löysin". 

Hänet on palkittu Bonnierin Suurella journalistipalkinnolla ja Suomen Kuvalehden journanalistipalkinnolla sekä Suurella journalistipalkinnolla vuonna 2017. Hän arvostaa kaikkia näitä, mutta erityisesti viimeisintä.

Seurin Areenassa julkaistu podcast Avoin kysymys on loistava. Loistava toimittaja haastattelee muita loistavia toimittajia, muun muassa. Ja Tasavallan presidentti Sauli Niinistöä ja presidentti Tarja Halosta.

Tänään kuuntelemassani jaksossa Seuri haastatteli oikeustoimittaja Susanna Reinbothia, joka oli aiemmin Nelosen uutisten oikeustoimittaja ja työskentelee nykyään Helsingin Sanomissa. Podcastin otsikko on Miten haastattelun faktat tarkistetaan. Reinboth yhdessä toimittaja Minna Passin kanssa sai Vuoden maineteko -palkinnon 2018, kun he tutkivat Helsingin huumepoliisia.

Vaikkei olekaan toimittaja, tästä, kuten muistakin jaksoista, saa erittäin hyvää tietoa journalismin toimintatavoista.

Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti