maanantai 14. kesäkuuta 2021

Ihan pihalla

Olen välillä ihan pihalla. Tänään (tai siis eilen sunnuntaina - teksti jäi julkaisematta) astuin ulos ymmärrykseni ulkopuolelle lukiessani Helsingin Sanomien verkkosivuja.

Siellä uutisoitiin Astra Zeneca -koronarokotteesta. Tätä rokotetta ei suositella annettavaksi yli 60-vuotiaille. Miten tämä siis menikään?

Ei ole kauaa, kun Astra Zenecaa ei suositeltu alle 65-vuotiaille sen mahdollisen veritulppariskin vuoksi. Nyt Eman virkamies suosittelee, että sitä ei anneta yli kuusikymppisillekään.

On hyvä, että terveydestämme pidetään huolta. Jos jokin on vaaraksi, sitä ei pidä käyttää.

EU-maat aikovat kuitenkin jakaa ylimääräisiä koronarokotteita muille maille, köyhimmille. Toivottavasti jaetaan vaarattomia rokotteita. Ettei siirretä veritulppariskiä meiltä kauemmaksi. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Toisaalta, jos oikein ilkeästi ajatellaan, niin olisihan se helppo ja mukava keino hillitä maapallon väestökasvua. Ihan terveysturvallisuuden nimissä. Tai varjolla.

Taisin olla kovin ilkeä. Anteeksi.

***

Olen edelleenkin pihalla näin maanantaina. Hesarin verkkosivuilla kirjoitettiin, että Eman johtajan sanat oli ymmärretty kuulemma väärin. Astra Zeneca on erinomainen riski-hyöty-suhteensa perusteella. Sopii myös yli 60-vuotiaille.

Saisikohan jostain tilattua postauksen, että kun jokin asia on selvitetty varmasti loppuun, niin siitä tulisi tieto sähköpostiin? Siihen asti voisin vain pähkäillä ja ihmetellä vaihtuvia tuloksia ja mielipiteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti