perjantai 18. kesäkuuta 2021

Jos lapsi ei saa paahtaa

Jos lapsi ei saa paahtaa, sillä voi olla vakavat seuraukset. En tarkoita baanalla paahtamista. Tarkoitan aivan arkista asiaa - leivän paahtamista.

Eräs pieni lapsi harmistui valtavasti, kun vanhemmat eväsivät häneltä leivän paahtamisen. Hän oli valmis jopa niinkin rajuun ratkaisuun kuin siirtymään eläkkeelle ennen eskaria. Näin hän saisi rauhassa paahtaa leipää.

Äiti ja kaksi hänen ystäväänsä pohtivat mahdollisia seuraamuksia. Toinen näistä ystävistä pisti äidin miettimään. Tulevaisuudessa tämä pieni lapsi olisi päättämästä myös vanhempiensa kohtalosta. Siitä, millaisia palveluja he saisivat sitten vanhoina.

Äiti ymmärsi heti, että hän ja lapsen isä jäisivät vaille tärkeitä herkkuja: äiti limpsaa ja isä HK:n Sinistä. Äiti suorastaan kauhistui ajatusta.

Ei hätiä mitiä. Toinen näistä äidin ystävistä päätti tasapainottaa tilannetta. Hän ilmoitti tulevansa vierailulle, koska oli hankkinut lahjat perheen jokaiselle kolme jäsenelle.

Isä sai HK:n Sinisen, äiti kahden litran pullon Pepsi Maxia ja lapsi ison paketin kaurapaahtoleipää. Ja he kaikki jakoivat kaiken sulassa sovussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti