torstai 3. kesäkuuta 2021

Rattiraivoa

Huh, huh! Olipa aikamoinen kuljettaja. Mustan Mersun kuljettaja nimittäin. Ehkä nainen, ehkä mies tai muun sukupuolinen. Henkilö joka tapauksessa.

Kävin tänään kaupungissa. Päätin ajaa kotiin pienempää tietää niin pitkälle kuin mahdollista. Ajelin helteestä nauttien (autossani on ilmastointilaite) Kulhon tietä.

Jo alkupäässä saavutin Mustan Mersun. Tarkistin nopeuden, kun olin auton "perässä". Nopeusrajoitus oli 60 km / t. Mersun kuljettaja ajoin noin neljääkymppiä. Suoralla tieosuudella ohitin mustan Mersun.

Palattuani omalle kaistalleni huomasin kyseisen kuljettajan kiihdyttävän vauhtiaan. Kulhon kiertoliittymästä käänyin kohti Ilomantsintietä.

Ilomantsintiellä kiihdytin nopeuden sallittuun sataan kilometriin tunnissa. Musta Mersu seurasi minua. Vastaan tuli autojono.

Mersun kuljettaja oli silminnähtävästi raivoisissa tunnelmissa. Kaasutti hippulat vinkuen ja ohitti minut - vilkun näytöllä ei ollut väliä.

Minut saa kyllä ohittaa, toisin kuin tämän kuljettajan, arvelen. Ohitus oli vaarallinen hänelle, minulle ja vastaan tulevissa neljässä autossa oleville.

Ilman tiukkaa jarruttamistani autoni vasen etukulma olisi lähtenyt Mersun mukaan. Ilman vastaan tulevien tiukkaa jarruttamista Mersu olisi törmännyt niihin.

Lopulta huomasin, että mustan Mersun kuljettaja kiitti minua kauniisti. Työnsi vasemman kätensä ikkunasta ulos ja näytti keskisormea.

Heti ohituksen jälkeen Mersun kuljettaja jarrutti kiivaasti. Ei vilkkua. Hän kääntyi oikealle Mustanlammentielle. Käyn joskus katsomassa, millaista väkeä sen tien varrella asustaa.

Yksi asia minua huolestuttaa. Jos tämä mustaa Mersua kuljettanut henkilö raivostuu noin helposti, niin miten on hänen perheensä turvallisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti