sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Tuunattua ruokaa

Tein eilen aurajuustoperunoita. En kuten ennen eli perunasipulisekoitusta (500 g) ja aurajuustoa kerroksittain ja ruokakermaa. Tuunasin ruoan. Halusin piristää sitä sekä maun että ulkonäön osalta.

Lähtökohta on sama, mutta aina aurajuuston päälle lisäsin punaista, keltaista ja vihreää paprikaa silputtuna, tomaattiviipaleita ja suolaherneitä. Kerroksia niin paljon kuin aineksista riittää. Lopuksi ruokakermaa kaksi desiä. Korkeahkon vuoan voitelin tietysti ensin kevyesti kotimaisella rypsiöljyllä.

Joskus olen sirotellut hieman perunoiden päälle aromisuolaa. Nyt en lisännyt, koska aurajuusto ja suolaherneet antoivat riittävän suolaisen maun. Ja paprikat ja tomaatti täydensivät sitä.

Kaiken tämän komeuden paistoin uunisa 175 asteessa. Aikaa en osaa sanoa. Otin pois, kun näytti kypsältä ja pinta oli hieman ruskea.

Hienoa tässä ruoassa on se, että se maistuu myös kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti