lauantai 30. huhtikuuta 2022

Pitäisikö naurattaa?

Olenpa tässä katsonut muutaman jakson Joonas Nordman Shown Grillikausi -sarjasta. Kyse on roustaamiseen keskittyvästä ohjelmasta, jonka pitäisi naurattaa katsojia ja kunnioittaa ohjelman esiintyjiä.

Ei muuten naurata. On siinä ollut joitakin hienoja oivalluksia, mutta suurin osa on pelkkää ilkeilyä. Suorastaan kiusaamista. Ohjelmassa mennään liikaa henkilökohtaisuuksiin ja sellaisiin asioihin, jotka eivät pidä paikkaansa.

Näitä paikaansa pitämättömiä ovat muun muassa vihjaukset asiattomista Kelan tuista tai omaan siskoon sekaantumisesta. Kiusallisia ovat myös epäasialliset viittaukset erilaisiin sekstistisiin asioihin kuten naamalla istumiseen.

Myönnän olevani joissakin asioissa tiukkapipoinen. Mutta kun ohjelmaa katsoessa näkee vahvasti, että roustaamisen kohteena olevat henkilötkään eivät pidä suollettavasta tekstistä, niin kyse on asiattomuuksista. Jos olisimme koulussa, puhuttaisiin koulukiusaamisesta, joka on rikos.

Ohjelman tasoa ei nosta se, että osallistujat tietävät joutuvansa ilkeilyn kohteeksi. Ohjelma antaa esimerkkiä muille, myös lapsille ja nuorille, ikään kuin sellainen puhe olisi sallittua.

Joidenkin osallistujien ilmeet kertovat, että emme ole harmittoman äärellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti