sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Kaltoinkohtelua ja laiminlyöntiä

Olen kauhuissani seurannut entisen työnantajani Siun soten toimia, tai pikemminkin toimimattomuutta. Kuntayhtymä ei kykene huolehtimaan työntekijöistään eikä asiakkaistaan.

Huonot työolot ja huono asiakaspalvelujärjestelmä ovat verrattavissa perheiden huonoihin kotioloihin. Kuntayhtymässä vastuullisessa asemassa on ylin johto ja hallitus, perheissä vanhemmat, huoltajat.

Jos huoltajat eivät pysty huolehtimaan alaikäisistä lapsistaan, lastensuojelun pitää puuttua tilanteeseen. Mikä taho vastaa lastensuojelua organisaatiotasollaa? Ovatko ne ammattiliittoja, aluehallintoviranomainen, hallinto-oikeus vai jokin muu taho?

Moni saattaa ajatella, että verftaukseni ontuu. Olen eri mieltä.

Molemmissa tapauksissa kyseessä on kaltoinkohtelusta ja laiminlyönnistä. Siun soten kohdalla se tarkoittaa, että organisaatio kaltoinkohtelee omia työntekijöitään, koska se ei annan riittäviä keinoja työ tekemiseksi hyvin. Työntekijät uupuvat.

Asiakkaitaan Siun sote laimilyö, koska palveluorganisaatio on heikko, toimimaton. Se ei tarjoa edes kaikkia lakisääteisiä palveluja. Yhdenvertaisuus on kaukana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti