tiistai 5. huhtikuuta 2022

Muuttaisinko etelän lämpimään

Tänään, kun räntää on satanut enemmän kuin tarpeeksi ja tuuli puskenut päin naamaa, olen miettinyt, muuttaisinko etelän lämpimään. Täällä mieli tekisi vain olla sisällä ja lämmittää takkauunia.

No, jotta en jää vangiksi talooni, on ollut pakko pistäytyä ulkona luomassa lunta pois portailta. Nyt se on sen verran märkää, että ei juurikaan nosta lumirajaa. Ja pitäisihän sitä tälläkin ilmalla käydä ulkona, jotta olisi puita, joilla lämmittää sitä takkauunia.

Onneksi on tuo Jäbä Jäbäräinen, joka kuitenkin pakottaa ulos. Se ei enää halua (onneksi) tehdä tarpeitaan sisälle. Enkä minä halua sen tekevän.

Aikani pohdittuani päädyin ratkaisuun, että en muuta. Etelässä ei olisi vain lämmintä vaan myös kuumaa. Olo olisi epämukava. Jäbäkin vain läähättäisi, kun ei oikein jaksaisi mitään tehdä.

Ja jos muuttaisin, saattaisi käydä (minun tuurillani), että lämpimät kelit tulisivat tänne ja etelään vyöryisi lumimyrsky toisensa jälkeen.

On myös yksi iso ongelma. Mitä kieltä puhuisin. Suomea, venäjää, englantia? Espanjaa, ranskaa, portugalia, italiaa en osaa. Eikä Jäbäkään ymmärtäisi, kun ihmiset kutsuisivat kultamussukaksi ja ehdottaisivat lähimpään makkarakauppaan menoa herkkuostoksille.

Muutto etelään olisi huono vaihtoehto. Jään tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti