sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Presidentti ja kissamuori

Kuulin tämän tarinan tänään Kansanradiosta erään miehen kertomana. Sanasta sanaan en pysty sitä toistamaan, mutta mukaelen tarinaa.

Eränä iltana suuren maan presidentti lähti kävelylle. Muurin varjossa hän kohtasi kissamuorin, joka kertoi saaneensa kuusi pentua. Presidentti kysyi, kannattavatko ne häntä, johon kissamuori vastasi, että kyllä.

Viikon kuluttua presidentti lähti uudelleen iltakävelylle. Taas hän tapasi kissamuorin ja kyseli kissanpentujen vointia sekä sitä, ovatko ne edelleen hänen kannattajiaan. Kissamuori sanoi, että enää vain kolme kannattaa presidenttiä. Se harmitti presidenttiä kovin.

Presidentin ollessa iltakävelyllä kahden viikon kuluttua edellisestä hän tapasi jälleen kissamuorin ja kyseli pentujen kuulumisia ja niiden suhtautumista häneen. Tähän muori totesi pentujen voivan hyvin, mutta vain yksi kannattaa presidenttiä.

Presidentti rupesi harmittelemaan tätä. Muoriakin tilanne harmitti. Hän sanoi: "Voi, voi. Minustakin se on ikävää. Kyllä sillä viimeiselläkin olisi pitänyt silmien jo avautua."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti