sunnuntai 8. elokuuta 2021

Persuilua

Persut ne jaksavat persuilla. Olen miettinyt, että mikä on mennyt pieleen, kun jokainen heistä päästelee suustaan vähän mitä sattuu ja tekee vähän mitä sattuu. Vieläpä vakavalla naamalla.

Ei siinä muuten mitään, mutta kun he ovat mukana päättämässä asioistamme kaikilla mahdollisilla tasoilla: kunnissa/kaupungeissa, maakunnallisissa elimisssä ja eduskunnassa valiokunnat mukaan lukien. Onneksi eivät päätä sentään yksin.

Joensuussa persujen eliitti, kuten Karjalaisen toimituspäällikkö Jyrki Utrianen kirjoitti eilen (7.8.) kolumnissaan, valitsi henkilöitä luottamuspaikoille ja jätti syrjään ryhmästä kolmanneksi eniten ääniä saaneen Osmo Kokon. Kokko on mielestäni ainoa vähän "täysijärkinen" persu.

Hänet syrjäytti Sampsa Jääskeläinen, suuri tyhjän puhuja. Äänet kuntavaaleissa jakautuivat 345-59, Kokon hyväksi. Utriainen kysyykin oikeutetusti, millä kompetenssilla Jääskeläinen valittiin.

"Ulkopuoliset tuntevat Jääskeläisen lähinnä someöykkärinä, jolla on harvoin mitään asiaa - jos silloinkaan." Suora lainaus Utriaiselta.

Eivätkä joensuulaiset persut ole maakunnassa ainoita, jotka "osaavat". Kiteellä sitä "osaamista" riittää. Persut yhdessä Nyt liikkeen kanssa jarruttaa luottamusmiespaikkojen jakamista. Pitää saada tietää etukäteen, keiden kanssa hiekkalaatikolla leikitään. Haluavat varmaan päättää muidenkin puolueiden valinnoista.

Persujen puheenjohtajaehdokkaiden yhteishaastattelu tällä viikolla ei luvannut yhtään enempää "täysijärkisyyttä" puolueeseen. En katsonut haastattelua kokonaan, vain pienen koosteen. Kummastelin. Ehkä kyse oli minun vajavaisuudestani. Ehkä ei sittenkään.

Riikka Purra, joka toimi aiemmin Vihreissä, totesi taannoin (muistaakseni Hesarin haastattelussa), että hän liittyi persuihin sen maahanmuuttovastaisen ideologian vuoksi. Voiko sitä selvemmin sanoa? Mamut pysykööt poissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti