keskiviikko 25. elokuuta 2021

Päiväretkellä Joensuussa

Heinäkuun loppupuolella tein päiväretken Nurmekseen yhden Lieksassa asuvan ystäväni kanssa. Sovimme silloin, että seuraava retkemme vie Joensuuhun. Tänään toteutuimme sen.

Lähdin puoli yhdeksän tienoilla ajamaan kaupungin keskustaan, jonne olimme sopineet treffit noin klo 9.15. Ystäväni saapui junalla Lieksasta.

Koska monet kohteet avautuvat vasta kymmeneltä, kävimme pienellä kaupunkiajelulla, mikä kuluu olennaisena osana matkailuun. Tutuistuimme arkkitehtuuriin uusissa kaupunginosissa, tai ainakin meille vähemmän tunnetuissa.

Aloitimme Penttilästä, jonka jälkeen suuntasimme Vehkalahdelle. Ensin kävimme siellä viimeisimmän työpaikkani pihalla. Esittelin taloa ja aluetta. Tosin olin unohtanut jo osan lastensuojeluyksiköiden nimistä, mikä kertonee hyvin eläkkelle asettautumisestani. Ja sitten kiertelimme asuinalueella.

Vehkalahdelta kohti Karhumäkeä ja sieltä Multimäkeen. Jos muuta emme saaneet tästä niin ainakin sen, että tiedämme millaisiin paikkoihin emme asetu asumaan (jos ei ole pakko). :) Kaikella kunnioituksella. Maalla on mukavaa.

Pistäydyimme Taitokorttelissa, minkä jälkeen lounastimme ravintola Roustissa. Pistämättömän hyvää ruokaa, kuten aina! Sen jälkeen ensin kotileipurin Herkkupajaan leipäostoksille ja sitten uudestaan Taitokortteliin, jossa putiikkien kiertelyn jälkeen pohdimme jatkoa.

Ensin suunnittelimme Pohjois-Karjalan museota. Päädyimme kuitenkin tekemään kuntaliitoksem.

Jos ilomantsilaiset eivät vielä tiedä, niin liitimme heidän kuntansa Joensuuhun. Anteeksi. Olimmehan päiväretkellä Joensuussa.

Ilomantsissa tutustuimme Karhufestivaalin veistoksiin. Uusiin ja vanhoihin, näin päättelimme.

Sinänsä Katri Valan kulttuurikeskuksen pihassa ja lähiympäristössä, myös pitkin pitäjää, sijaitseva näyttely oli mielenkiintoinen. Harmittivat ainoastaan ympäristöön jätetyt puiset lavat, jotka rumensivat maisemaa ja olivat tarpeettomia. Ja vähän jokin muukin häiritsi.

Retki oli antoisa, mukava. Ja kuten ystäväni totei, tärkeintä oli se jutustelu, jota kävimme keskenämme.

Seuraava retkemme kohde on vielä avoinna. Yritämme saada mukaan Polvijärven Sotkumassa asuvan ystävämme. Josko hän pääsisi ruuhkavuosiensa keskeltä meidän eläkeläisten seuraan. Jos ei retkelle, niin ainakin syömään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti