keskiviikko 11. elokuuta 2021

Lääkärin määräyksestä

Kävin tänään suunnitellusti lääkärissä. Viiden viikon tauon jälkeen meillä oli taas lääkäri paikalla. Meidän oma Anttimme, johon voi luottaa ja joka antaa potilaille riittävästi aikaa.

Syynä käyntiini oli määrittämätön anemia. Pitkän ajan kuluessa hemoglobiiniarvoni olivat laskeneet hitaasti, mutta varmasti. Edes kuukauden vahva rautatablettikuuri ei laskua pysäyttänyt.

Antti on tarkka lääkäri. Hän tutkii potilaansa perusteellisesti. Olin käynyt useaan otteeseen antamassa jos jonkinmoista näytettä laboratoriossa. Selvää vastausta ne eivät antaneet.

Jokainen, joka tuntee minut, tietää, että aloin olla lähes hysteerinen. Olen varmasti kuolemansairas. Ei kannata tehdä pitkän ajan suunnitelmia.

Tänään löytyi syy. Enkä ole kuolemansairas. Sain reseptin, jolla ostin lääkettä. Tai siis rahalla ostin, reseptiä tarvitsin lääkkeen saadakseni.

Lääkärimme Antti ei jättänyt asiaa tähän. Määräsi vielä laboratoriokokeen, jolla selvitetään tarkemmin B12-vitamiinipitoisuuteni. Nyt se on viitearvojen sisällä, mutta siellä aivan alarajoilla. Antti kyseli myös ruokavaliostani, joka on terveellinen. Näin hän sanoi. Mutta en saa siitä riittävästi rautaa.

Jatkossa ruokavaliooni kuuluu - lääkärin määräyksestä - enemmän lihaa ja maitoa. Siitäkin huolimatta, että ilmastoasioiden vuoksi pitäisi toimia toisin. Eipähän tarvitse ostella apteekista rautatabletteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti