sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Kutsu

"Hei (etunimi ja sukunimi), hyvää iltaa, viestisi on aina hauska ja opettavainen, mutta emme ole ystäviä Facebookissa vain tällä sivulla Lähetin sinulle kaveripyynnön, mutta se ei mene läpi, lähetä minulle kaveripyyntö, anna olla ystäviä ja lisää minut tai lähetä minulle kaveripyyntö."

Yllä olevan kutsun, kaveripyynnön sain viime vuoden viimeisenä päivänä naamakirjassa. Kirjoitin sen sanalleen ja merkkeineen kuten minulle tuli, paitsi poistin omat oikeat nimeni ja korvasin sanoilla etunimi ja sukunimi.

Kutsu tuli suomalaisen nimen omaavalta mieheltä Pentti T.... Tai siis oikeasti nimimerkiltä. Jo tekstistä käy ilmi, että suomen kieltä ei hän hallitse. Teksti lienee kirjoitettu kääntäjäkoneen avulla. Valitettavasti samannimisiä löytyy naamakirjasta muutama.

Kävin katsomassa hänen seinänsä. Komeahko (?), harmaahiuksinen, noin viisikymppinen mies. Profiilissa on tytön kuva. Miehellä on oma yritys, toimialaa ei ole merkitty. Asuu nyt Cantonissa. On opiskellut Helsingin diakoniaopistossa ja Ohion yliopistossa. Kotoisin Länsi-Suomen läänistä Helsinkirannasta. Postauksissa on kuvia koirasta ja pienestä tytöstä, ei muuta.

Valitettavasti hän, tai paremminkin se ryhmä, joka tehtailee näitä kutsuja, lähetti viestin väärälle henkilölle. En ole ainakaan vielä höynäytettävissä. Ja toivottavasti en koskaan. Kysehän on härskistä rahastamisesta, taloudellisesta hyväksikäytöstä.

Kun tämän "Pentin" seinää katselin, minua suututti. Käyttää houkuttelussa hyväkseen pientä lasta, täysin viatonta ihmistä. Ja käyttää hyväkseen koiraa, viaton sekin. Kuvat on saatu todennäköisesti jollain tavalla varastamalla.

Sen lapsen kuvan nähtyäni mietin taas kerran, miksi vanhemmat, ja joskus muutkin, julkaisevat lasten kuvia sosiaalisessa mediassa. Ne voivat joutua todella pahoihin käsiin.

Niin, viestissä sanotaan, että olemme kavereita täällä. Se tarkoittaa sitä, että kommentoin K-markettien mainosta, mistä tämä herra minut nappasi. No jatkossa en kommentoi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti