perjantai 20. tammikuuta 2023

Kaurapuuroa ja kanakeittoa

Olen puurojen ja keittojen ystävä. Tosin en pelkästään. Pidän pastasta, peruna- ja kastikeruuista ja monista muista.

Nyt minulla on meneillään kaurapuuron ja kanakeiton kausi. Kun valmistan kaurapuuroa, teen sitä useamman annoksen kerrallan - yleensä neljä annosta. Kun ensimmäisen kerran tein näin, jännitin, säilyykö puuro viileässä useamman päivän. Säilyi.

Kauapuuron haudutan kerroskattilassa. Joku voi kysyä, miksi en tee sitä sitä mikroaaltouunissa joka päivä. Siksi, kun siitä ei tule tule yhtä hyvää kuin hauduttamalla. Edes kattilassa pikaisesti keittämällä.

Keittojakin olen tehnyt paljon. Uusia ideoita saadakseni vakoilen valmiskeittojen ainesosia kaupoissa olevien pakkausten kyljistä. Tutkistelen keittojen ainesosia ja niitä soveltaen keittelen keittoja. Netistä ja keittokirjoista löytyviä reseptejä en tietenkään unohda.

Saattaa olla, että en saa kaikesta samanlaisia kuin valmisruuat, ja eikä tarvitsekaan. Hyviä puolia löytyy. Keitoissani ei ole yhtä paljon suolaa kuin valmisruuissa, ja ne ovat minunlaisiani.

Tänään tyydyin kaupasta ostamaani kanakeittoon, sillä se oli tarjouksessa. Punalaputettu keitto lähikaupassa maksoi hieman yli kaksi euroa. Ei yhtään huono valinta eikä huono hinta yhdelle aterialle, joka oli myös täyttävä.

Miksihän keitot lämmittävät enemmän kuin muu lämmin ruoka?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti