perjantai 6. toukokuuta 2022

Mitä ihanaa valkosipulia!

Olin tänään kaupugissa asioilla. Viimeisin oli kesärenkaiden vaihdattaminen autoon. Kun sain autoni takaisin hieman ennen neljää, huomasin olevani nälissäni. Eikä ihme. Aamuyhdeksän tienoilla nautitun aamiaisen jälkeen en ollut ennättänyt syödä mitään.

Päätin käydä pizzalla Da Marcossa Noljakassa (Nuottaniementie 2). Tilasin sen tavallisen: neljä vuodenaikaa ja lisätäytteinä aurajuusto, mustat oliivit ja valkosipuli.

Tässä pizzeriassa ei saa pizzaa siten, että valkosipulikin kävisi uunissa. Päätin ottaa sen raakana ja levittää kuuman pizzan päälle. Marco kertoi, että sekä taikina että valkosipuli ovat hänen resepteillään tehtyjä.

Da Marcossa valkosipuli ei ollut pelkkää mursketta tai raastetta. Se oli todella mehevää. Kaikki sipulin mehut olivat tallella. Ei uskoisi, että valkosipuli on niin maukasta. Eikä raakana närästänyt laisinkaan.

Voihan olla, että valkosipuliin oli lisätty jotakin nestemäsitä, joka laimensi väkevyyden. Tai jotain muuta. Makua ei mikään pilannut, päinvastoin.

Pizza maistui hyvälle. Sitä oli riittävästi. Jäi kotiin otettavaksi, joten saan huomennakin yhden aterian. Itse pizzeria on pieni. Sisällä on kahdeksan istumapaikkaa ja ulkoterassilla joitakin. En laskenut. Ainoa miinus oli se, että vesi piti juoda kirkkaasta muovimukista. Laseja ei ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti