maanantai 2. toukokuuta 2022

Kirjeeni Petteri Orpolle - Työnteon pitää olla kannattavaa

Lähetin alla olevan kirjeen sähköisesti kokoomuksen puheenjohtajaalle kansanedustaja  Petteri Orpolle.

"Hei!

Viime lauantaina Ylen ykkösaamussa totesit, että työnteon vastaanottamisen pitää olla kannattavaa. "Lääkkeeksi" tarjosit sosiaalietuuksien heikennyksiä.

Se ei ole mikään ratkaisu. Sinun ja kokoomuksen malli johtaisi valtavaan köyhien määrän kasvamiseen.

Työnteon pitää olla kannattavaa! Se tarkoittaa, että palkalla pitää tulla toimeen. Ja oikeanlaisia töitä pitää olla eli töiden ja ihmisten/koulutuksen pitää kohdata.

Kokoomus ajaa mallia, jossa töitä on otettava vastaan vaikka muutama tunti viikossa. Kymmenen tuntia viikossa ei elätä. Tai tuntipalkan pitää olla todella korkea. Mistä saada se loppuraha elämiseen?

Hyvinvointivaltio pitää huolta heikommista. Se tarjoaa tukea, kun sitä tarvitaan. Kokoomuksen "hyvinvointiyhteiskunta" tarjoaa hyvinvointia vain hyvin toimeen tuleville. Heikoimmat jäävät ilman tukea.

Totesit, että ymmärrät hoitajien palkkavaatimuksia ja tilanne pitää korjata seuraavalla vaalikaudella. Miksi kokoomus ei korjannut tilannetta hallitusvastuussa ollessaan, vaikka lupaili Sari Sairaanhoitajalle palkankorotuksia?

Kokoomus haluaa viedä tuet pienituloisilta. Milloin kokoomus asettaa kansanedustajat samalle viivalle työttömien kanssa edustajien pudottua eduskunnasta? Nythän edustajat saavat vuosia sopeutumisrahaa, joka ei ole pieni. Kerrot varmaan, milloin kokoomus ajaa sopeutumisrahan määrän vietäväksi peruspäivärahan tasolle. Ansiosidonnaisistahan pitää päästä eroon. Ja kansanedustajien tuki on ansiosidonnaista suurempi.

Jään odottamaan vastauksiasi. Oletan, että vastuullisena (?) poliitikkona vastaat."

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti