torstai 9. maaliskuuta 2023

Ruoan kruunu ja jalokivi

Olen ihastunut punasipulin makuun. Hyvä, että en lisää sitä kaurapuuroonkiin tai muihin ruokiin, joihin sen makua ei odoteta.

Kävin tänään kahden ystäväni kanssa pitsalla. Olin tutkaillut jo etukäteen, mitähän tilaisin. Yllätys, yllätys. Tilasin toisen niistä kyseisen paikan vakiopitsoistani: Alla Rosson.

Siihen, kuten toiseen "vakkariini" Quatro Stagioneen, punasipuli ei kuulu automaattisesti. Koska olin huomannut sen olevan joissakin muissa pitsoissa tarjolla, päätin kokeilla. Tarjolla oli marinoitua punasipulia.

Ei ollut laisinkaan huono valinta. Kun tilasin siihen vielä lisäksi valkosipulia (uunin kautta) ja Aurajuustoa, nin ei pitsa siitä parane.

Mutta se punasipuli. Se kruunasi pitsan, oli sen jalokivi. Saisikohan sitä marinoitua punasipulia ostaa kotiin tai vaikka saada sen reseptin? Oli sen verran maukasta!

Hieno päivä: mukava tapaaminen, maukas ruoka, eikä Jäbäkään ollut tehnyt tuhoa viisituntisen poissaoloni aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti