sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

"...asettaa tavoitteeksi poistaa pitkäaikaisasunnottomuuden..."

Käyn silloin tällöin lukemassa poliitikkojen, etenkin puolueiden puheenjohtajien naamakirjakirjoituksia. Tänään vierailin Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon sivuilla.

Orpo kirjoittaa: "Kokoomus asettaa tavoitteeksi poistaa pitkäaikaisasunnottomuuden seuraavan vaalikauden aikana. Yhdenkään ihmisen ei pitäisi joutua miettimään, missä nukkuu seuraavan yön.
Tavoite pitkäaikaisasunnottomuuden poistosta vaalikauden aikana on kirjattava tulevaan hallitusohjelmaan. Vähintä, mitä voimme tehdä, on huolehtia jokaiselle koti ja nimi oveen."
 
Hieman huvittaa tämä. Ei siksi, etteikö asunnottomuuden poistaminen olisi tärkeä ja vakava asia. Huvittaa siksi, että kokoomuksellla on ollut mahdollisuus hoitaa asia kuntoon lähes 30-vuotisen hallitusvastuun aikana.
 
Kokoomus oli hallituksessa vuosina 1987-2003 ja 2007-2019. Näistä kahdella kaudella pääministerin pesti oli kokoomuksella. Harri Holkeri toimi pääministerinä vuosina 1987-1991. Jyrki Katainen puolestaan toimi melkein koko vaalikauden pääministerinä vuosina 2011-2014. Tynkäpääministeripestin hoiti Aleksander Stubb kauden loppuun 2014-2015.

Jo Holkerin aikana asunnottomuus oli ongelma. Asiaan ei kuitenkaan puututtu. Silloin, kun pääministeri ei ollut kokoomuksesta, hallitusvastuussa olevalla puolueella olisi kuitenkin ollut mahdollisuus viedä asiaa eteenpäin. Ei vienyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti