torstai 30. maaliskuuta 2023

Joensuun kaupunginjohtajan valinta

Joensuun kaupunginjohtajan valinta sai yllättäviä käänteitä. Hakemuksia oli lähetetty toisten nimissä kiusaamistarkoituksessa. Joensuun lakimies Mikko Kärkkäinen totesi uutitissa, että kyseessä voi olla identiteettivarkaus.

Koska tälläinen tilanne pääsi syntymään, sanomalehti Karjalaisen mukaan kaupunki joutuu selvittämäään, mitkä ovat oikeita hakemuksia. Lisäksi muodollinen pätevyys on harvalla.

Näin ollen valinta lienee kolmen kauppa, arvioin tietojen perusteella. Tuleva kaupunginjohtajamme on Anu Vehviläinen, Jere Penttilä tai Pekka Hirvonen. Muodollisesti päteviä lehti listaa kolme muuta, mutta tuskin joensuulaiset päättäjät valitsevat heistä ketään. Sen verran kotiinpäin pitää vetää.

Kunnan- tai kaupunginjohtajan tehtävistä kokemusta on Penttilän ja Hirvosen lisäksi Tornion kaupunginjohtajana ja Oulunsalon kunnanjohtajana toimineella Timo Nousiaisella.

Mielenkiintoista on, että pohjoiskarjalaisista johtavista hakijoista kaikki kolme on keskustalaisia tai keskustalaistaustaisia. Tähän saakka Joensuussa on on ollut demareita kaupunginjohtajina Aaro Heikkilän ajoista alkaen.

Sen verran saatoin huokaista helpotuksesta, että Siun soten entinen toimitusjohtaja ja Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen strategia johta Ilkka Pirskanen ei hakenut virkaa. Ehkä Joensuu on hänelle liian pieni alue (sotkettavaksi).

Jos arvaukseni valinnasta kolmen pohjoiskarjalaisen kesken meni pieleen, en syö hattuani. En omista sellaista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti