lauantai 11. maaliskuuta 2023

Rimanalituiksia

Ei tarvitse olla urheilija voidakseen alittaa riman. Riittää, kun on ministeri tai yleensä poliitikko. Rimanalittaja voi olla minkämaalainen tahansa.

Kaksi suomalaista ministeriä on alittanut riman aivan äskettäin. Itse asiassa toinen heistä, elinkeinoministeri Mika Lintilä, on onnistunut tässä lajissa useamman kerran peräjälkeen.

Ensin hänen työpuhelimestaan lähti Whatsappi-viesti, jossa ivailtiin Sanna Marinille ja Matias Mäkyselle. Lintilä kiisti lähettäneensä viestin itse. Vielä ei ole osoitettu, ettei hän sitä lähettänyt.

Sitten pinnalle nousi Lintilän alkoholin käyttö työtehtävissä. Hän kiisti käyttäneensä alkoholia työtehtävissä. Samalla hän kuitenkin kertoi nauttineensa viiniä muun muassa ennen hallituksen kokousta, jossa päätettiin Uudenmaan sulkemisesta koronatilanteen vuoksi.

Tällä viikolla Lintilä kertoi nauttineensa lonkeron matkustaessaan työmatkalle Ruotsiin. Eihän siellä kovin kummoisesta tapaamisesta ollutkaan kye. Oli vain illallinen Ruotsin hallituksen kanssa. Tiedotusvälineiden saamien tietojen mukaa herra ministeri oli myöhästynyt illalliselta ja ollut melko päihtynyt. Lonkerokarkeiloihin osallistunut puolustusministeri Antti Kaikkonen sentään ennätti ajoissa illalliselle.

Lintilää ovat puolustaneet hänen puoluetoverinsa, muun muassa Matti Vanhaen ja Annika Saarikko. He ovat puhuneet ajojahdista ja siitä, että Lintilän juominen ei ole vaikuttanut työtehtäviin. Ei olekaan, sillä tehtävät ovat säilyneet entisellään. Niiden suorittamiseen on ollut vaikutusta, esimerkiksi eduskunnan kyselytunnilla 15.12.2022.

Jos riman alitti Lintilä, niin samoin teki pääministeri Sanna Marin. Ukrainan vierailullaan hän toi esiin, että Suomi voisi toimittaa sinne käytöstä poistettavia Horneteja. Marin unohti keskustella muiden ulko- ja turvallisuuspoliitikasta vastaavien kanssa. Hän leväytti märän rätin Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja puolustusministeri Antti Kaikkosen naamalle.

Marinin puhe oli täysin harkitsematon. Eihän hän edes tiedä, kauanko Suomi tarvitsee Horneteja ja ovatko Hornetit enää käyttökelpoisia, kun ne korvataan uusilla koneilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti