torstai 17. helmikuuta 2022

"Se on Pauli"

"Se on Pauli". Tuota lausetta olen toistanut tänä talvena useasti. En itselleni vaan Jäbälle.

Kun Kiinteistöhuolto Pieviläisen yrittäjä Pauli tulee traktorillaan auraamaan pihani ja pihatieni, niin Jäbä-koiruus havahtuu. Olipa valoisaa tai ei, niin traktorin valot näkyvät sisälle. Ei Jäbä pelkää, on vain utelias.

Ja minä olen tyytyväinen. Saan hankittua aurauspalvelun omalta kotikylältäni. Siis hyvän palvelun! Jos ei olisi mahdollista hankkia tätä palvelua, en voisi asua kodissani. Sen verran iso piha minulla on, eikä tuota tietäkään ole ihan lyhyt pätkä.

Kun miettii tämän talven lumimäärää ja nyt sen märkyyttä, niin pulassa olisin. Ne vähäiset työt, joihin traktorilla ei pääse, jaksan tehdä. Rappusetkin puhdistan vaihtelevasti. Aina sen verran, että pääsen kulkemaan.

Tuossa taannoin jouduin pyytämään Paulia, että hän kävisi aamulla aikaisin heittämässä tarvittaessa lenkin, jotta pääsisin pihasta isolle tielle. Piti olla niin aikaisin kaupungissa. Pääsin lähtemään.

Tänään Pauli kävi kahdeksan jälkeen illalla. Märkää lunta oli tullut riittävästi. Sen huomasin hakiessani polttopuita huomista varten. Lumisadetta on luvattu paljon. Tmäniltaisen aurauksen ansiosta uskon pääseväni aamulla asioille, jos tarvitsee aamusta lähteä.

Kiitos Pauli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti