maanantai 28. helmikuuta 2022

Kielletäänkö äiti- ja isä-sanan kayttö?

Hämmennyin tuossa jokin aika sitten. Eräs lapsuudesta asti tuttu henkilö oli minuun yhteydessä. Hän on huolissaan, koska hänen mielestään uusi translaki aikoo kieltää äiti- ja isä-sanan käytön.

Häntä huolettaa myös se, että lakimuutoksen myötä naiset ja pojat joutuvat entistä enemmän raiskauksen uhreiksi. Ulkona, etenkin pimeässä, pitää olla varuillaan. 😱 Siis hänen mielestään!

Uuden lain mukaan ihminen voisi pelkällä ilmoituksellaan vaihtaa sukupuoltaan. Ei tarvittaisi enää  niitä raskaita prosesseja, joita nyt vaaditaan. Ilmoituksen voisi tehdä jokainen 15 vuotta täyttänyt. Alaikäisten osalta tarvittaisiin kuitenkin huoltajien suostumus.

Tuttavani näkee tässäkin peikon. Hänestä pian meidän naisten viereen ilmestyy karvaisia ja parrakkaita henkilöitä, joilla on penis ja jotka kertovat olevansa naisia.

Ensiksi. Kävin uuden lakiluonnoksen läpi suurennuslasin avulla. En löytänyt mitään mainintaa äiti- ja isä-sanan käytöstä, sen kieltämisestä tai mitään siihen viittaavaa!

Toiseksi. Tuttavani perusteli lisääntyviä raiskauksia viittaamalla brittiläisiin lähteisiin. Valitettavasti hän ei kertonut, mitä ne lähteet ovat. Sanoi vain, että voit etsiä itse. Ei kuulostanut luotettavalta lähteeltä.

Kolmanneksi. Tuskin kukaan lähtee muuttamaan sukupuoltaan muuten vain voidakseen esimerkiksi mennä miehenä uimahalliin naisten puolelle. Sukupuolen vaihtaminen on isompi asia.

Translakiuudistus on osa yhdenvertaisuuslainsäädäntöä. Sillä turvataan myös tämän vähemmistön oikeudet ja tasavertainen kohtelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti