sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Poliittista pelleilyä

Viime aikoina valtakunnan politiikassa on nähty ja kuultu aikamoista pelleilyä. Tästä vastaavat kaksi k-puoluetta: keskusta ja kokoomus.

Hallituksen kehysriihessä keskusta päätti "nostaa profiiliaan". Ehkä puolueessa katsovat, että profiilin nostatus onnistui. Rohkenen olla eri mieltä.

Keskusta ajoi Suomen todella hankalaan ja vaaralliseen tilanteeseen. Siltä puuttuivat (puuttuvat) täysin yhteistyötaidot. Sen piti yrittää näyttää terävöittävänsä politiikkaansa, joka oli ja on edelleen sekavaa. Oma etu edellä!

Puolue nosti tikun nokkaan turvetuotannon. Puheenjohtaja Annika Saarikko kävi sillä kauppaa vastuuttomasti unohtaen ilmastotavoitteet. Puhua voi ympäristön suojelusta, kunhan sitä ei tarvitse toteuttaa.

Politiikassa tällaista toimintaa kutsutaan neuvotteluksi tai lehmän kaupoiksi. Politiikan ulkopuolella kyse on kiristyksestä.

Entäpä kokoomuksen Petteri Orpo! Säälittävää! Hänen kannatuksensa puolueen sisällä(kin) laskee kuin lehmän häntä. Hänen piti tehdä jotain. EU:n elvytysrahastosta tuli hänelle ja koko puolueelle keppihevonen.

Eduskuntaryhmä päätti äänestää tyhjää asiassa. Lienee tämäkin ollut "profiilin nostatusta". Sittemmin Orpo ilmoitti, että puolue antaa vapaat kädet edustajilleen.

Televisiohaastattelussa hän hymyili, että oli tärkeää tulla kutsutuksi neuvottelupöytään. Mitä ihmettä?  Yleensä käydään neuvotteluja, jotta löydetään kaikkia osapuolia hyödyttävä ratkaisu.

Kokoomus ei saanut niistä neuvotteluista mitään. Se joutui muuttamaan kantaansa. Esitys elvytysrahastosta  on edelleen alkuperäisen muotoinen.

Orpo on todennut, että kokoomuksen toiminta saattaa näyttää soutamiselta ja huopaamiselta. Ei näytä, vaan on. Puheenjohtaja on hetken onnellinen, kun pääsi hetkeksi parrasvaloihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti