perjantai 21. toukokuuta 2021

Armottomasti vanha

Vanha mi vanha! Näin se on, armottomasti vanha. Näin olen kuullut jo usean vuoden ajan.

En tarkoita itseäni, vaan puhelintani. Se oli vanha jo ostohetkellä. Näin päättelin myyjän vastauksesta irtokuoria kysyessäni. Malli on sen verran vanha, ettei meillä ole. Kysy Carlsonilta tai netistä. 

Menin ensin Carlsonille. Myyjä arveli heti kättelyssä, että ei löydy, kun on vanha malli. Hän kuitenkin penkoi läpi koko poistettavien kuorien korin. Ei löytynyt. Netistä löytyi tasan yksi. Ostin sen heti pois.

Olin aivan ihmeissäni. Minulla oli hieno uusi puhelin, jota nimiteltiin heti vanhaksi. Siinä oli kauniit himmeän kullanhohtoiset kuoret. Ja maksoihan se lähes neljäsataa euroa. (Katselin muitakin puhelimia, mutta olivat liian kalliita kukkarolleni.) 

Ja laturikin näytti aivan erilaiselta kuin muiden puhelimisissa ja omassa vanhassani. Sen täytyi olla uusinta uutta.

Ostin tämän kauniin, litteän puhelimen kesäkuussa 2018, kummitustyttöni syntymäpäivänä. Hyvin se on palvellut. Vuoden verran akkua vain on pitänyt ladata tiheään. Tällä viikolla se latautui enää huonosti.

Onneksi työkaverini oli vinkannut Keskuskujalla sijaitsevasta iTapsa-liikkeestä, jossa huolletaan puhelimia ja josta saa varaosia. Puolitoista tuntia, akku vaihdettu, puhelimen perushuolto tehty ja puhelin saanut uuden panssarilasin. Ei maksanut paljon.

Mutta voi voi tätä surkeutta, voi voi tätä pulaa, auringossa puhelimeni taisikin jo sulaa. Kotiin päästyäni kytkin sen laturiin. Mitään ei tapahtunut. Soitin liikkeeseen ja tarkistin, että akku oli todella vaihdettu. Oli se. Laturi tai sen kaapeli oli vioittunut.

"Tapsa" ehdotti, että tarkistaisin jonkun muun laturilla, latautuuko. Kun totesin, että minun tuttavapiirissäni ei ole kenelläkään samanlaista, hän sanoi puhelimeni olevan vanha. !!??!!

Seuraavana päivänä suuntasin takaisin kaupunkiin iTapsaan. Ojensin laturin ja kaapelin. Oletin "Tapsan" ryhtyvän testaamaan niitä heti. Ei, hän odotti, että antaisin puhelimenikin. Hänellä ei ollut yhtään sellaista puhelinta, joilla voisi testata vanhanmallisia laturia ja kaapelia.

Vika oli kaapelissa. Onneksi iTapsassa oli myytävänä tällaisia vanhanmallisia kaapeleita!

Nyt puhelimeni toimii hyvin, kuin uusi. Eihän siinä mitään vikaa ole ollutkaan. Jospa vielä olisi seuranani toiset viisi vuotta.

Kun seuraavan kerran ostan puhelimen, pyydän viimeistä huutoa olevan, varmasti uudenmallisen laitteen. Ja siihen saa jos jonkinmoisia latureita ja lisälaitteita ja irtokuoria. Ei ole sitten mikään vanha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti