torstai 13. toukokuuta 2021

Kotitalousvähennys talouskohtaiseksi, ja suunnattava vakituiseen asumiseen

Nykyinen kotitalousvähennys ei ole yhdenvertainen yksin asuvien ja kahden aikuisen talouden kesken. Yksin saa puolet vähemmän kuin kaksin. Vaikka yhden tulot ovat vähemmän kuin kahden.

Ja asunnon remontti maksaa suhteellisesti enemmän yhdelle kuin kahdelle. Muut kotitalousvähennykseen oikeuttavat palvelut maksavat saman verran kummallekin taloudelle!

Kotitalousvähennys tulee myöntää talouskohtaisesti! Se voi olla edelleenkin omaan tai omien vanhempien asuntoon kohdistuva.

Oikeus käyttää kotitalousvähennystä pitää rajata vain vakituiseen asuntoon. Vakituinen asunto on välttämätön, vaikka kaikilla ei ole edes sitä.

Vapaa-ajan asunto on mukava lisä elämän herkkuihin, mutta se ei ole välttämätön.

Kun nämä muutokset tehdään, niin kaikille halukkaille maksettavaa kotitalousvähennystä voidaan korottaa.

Lisäedellytyksenä on, että öljylämmityksestä luopumista ei tueta enää erikseen kotitalousvähennyksellä. Sitä tuetaan jo muuilla tavoin. Ja tehdystä työstä voi saada kotitalousvähennystä.

Tämä kantani ei tarkoita, että vastustaisin hiilineutraaliuteen siirtymistä. Se vie oman aikansa. Sen varjolla ei saa unohtaa muita korjaustarpeita tai hoiva- ja hoitotyötä sekä muita kodissa tehtäviä ostopalveluita, joilla osaltaan tuetaan myös työllistymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti