keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Kuin talvisodan sankarit?

Viime viikolla eduskunnassa nähtiin perin kummallinen näytelmä. Persut yrittivät kaikin mahdollisin tavoin siirtää päätöksen tekemistä EU:n elvytyspaketista muun muassa virsiä ja satuja lukien. Sebastian Tynkkynen taisi tehdä eduskuntamme puhemaratoniennätyksen.

Viivytys ei tuonut "taisteluvoittoa". Elvytyspaketti meni heittämällä läpi kokoomuksen myötävaikutuksella. Tai siis suurin osa kokoomuksesta äänesti sen puolesta.

Olisihan se ollut outoa, jos kokoomus olisi vastustanut. Elvytyspaketti kun on oikeasti sen ajaman EU-politiikan mukaista. Tyhjää äänestäminen olisi saattanut puolueen naurunalaiseksi.

Persujen suurtappion jälkeen tiedotusvälineet haastattelivat eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Ville Taviota. Kasvomaskin takaa hän loihin lausumahan: hävittiinhän talvisotakin, mutta se [sota] kannatti.

Siis mitä?!? Vertasiko Tavio persuja talvisodan sankareihin? Siltä vaikutti.

En ole sotien ystävä. Toinen maailmansota ja samalla talvisota käytiin, joten asiaa ei voi muuksi muuttaa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että talvisodassa taistelleet ovat täysin muuta kuin tämän päivän persut!

Tavion haastattelua katsoessani yritin löytää hänen silmistään jotain mielipuolisuutta, jotain, joka kertoisi vakavasta psyykkisestä sairaudesta. En löytänyt. Mutta enhän minä olekaan lääkäri.

En osaa sanoa, kumpi olisi pahempi: moisia puhuva psyykkisesti sairas Tavio vai Tavio "täysissä järissään".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti