keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Vetovoimainen ja kilpailukykyiset henkilöstöedut?

Tulin tänään todella vihaiseksi. Työnantajani toimitusjohtaja esiintyi julkisuudessa ja kertoi, että organisaatio haluaa osoittaa olevansa vetovoimainen ja että sillä on kilpailukykyiset henkilöstöedut.

Syynä hänen lausuntoonsa on erään ammattiryhmän suuri vaje. Vaje pitää todellakin paikkansa. Kysein ammattiryhmä on valtavan taakan alla. Mutta samoin ovat muutkin ammattiryhmät työnantajaorganisaatiossani. Työntekijöiden kuormitusta ei oteta vakavasti!

Suivaannuin toimitusjohtajan sanoista. Miten hän kehtasi väittää organisaation olevan vetovoimainen ja sillä olevan kilpailukykyiset henkilöstöedut!?! Näin ei ole! Toimitusjohtaja puhui diipadaata.

Vetovoimaisuutta ei ole. Valitettavasti, kuten presidentti Martti Ahtisaari tapasi sanoa. Ylimmän johdon huono johtamiskulttuuri on sellainen, että vetoa on pikemminkin pois päin kuin sisään päin.

Jos toimitusjohtaja lupaa tälle yhdelle ryhmälle kilpailukykyisiä henkilöstöetuja, niin olisi mielenkiintoista tietää, mitä ne ovat. Meillä muilla on sadan euron arvoinen e-passi. Se on hyvä, mutta paljon vähemmän kuin muilla työnantajilla.

Lähetin tekstiviestin toimitusjohtajalle, annoin palautetta ja kyselin asiasta. Mitä  hän tarkoittaa lausunnollaan? Onko kyse jollekin yhdelle ammattiryhmälle tai hänelle itselleen tarkoitetuista eduista?

Se on ristiriidassa työnantajani määrittämän yhden perusarvon kanssa: yhdenvertaisuuden.

Valitettavasti moni muukaan työnantajani julkistama perusarvo ei ole toteutunut.

Toimitusjohtaja ei vastannut viestiini. Taisin osua oikeaan, ja kipeään paikkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti