perjantai 16. huhtikuuta 2021

Silakkapihvit

Paistoin eilen silakkapihvejä. Ostin valmiiksi fileroituja silakkafileitä. Tosin eipä olisi tainnut saadakaan tuoreita silakoita mistään. Ja laiskana kokkina en olisi kyllä viitsinyt itse perata niitä.

Etsin kotona olevista keittokirjoista valmistusohjeita. Katselin myös netistä muun muassa Kotikokki.net-, Pro Kala- ja Kalaneuvos -sivustoilta. Sitten tapani mukaan sotkin niitä keskenään.

Silakkapihvien leivittäminen on hankalaa, kun täyte on sisällä. Siksi oikaisin ja helpotin työtä. Levitin leivinpaperille korppujauhoja, joiden päälle panin puolet fileistä. Sitten levitin täytteen ja laitoin päälle toiset puolikkaat. Niille sirottelin korppujauhoa.

Korppujauhon sijasta olisin käyttänyt mieluummin ruisjauhoa, mutta sitä ei minulla ollutkaan. Ja korppujauhon "ikä" oli lähestymässä loppuaan.

Mitäpä täytteenä? Suolaa ja rouhettua mustapippuria. Sitten tilli-ruohosipulisilppua sekä pienenpienet nokareet ruohosipulituorejuustoa. Valkosipulimurskettakin piti lisätä, mutta unohdin, kun oli niin kova nälkä. Seuraavalla kerralla sitten.

Lopuksi ennen uuniin panoa puristin pihveille sitruunasta mehua ja kaikkien päälle vielä pienenpienet nokareet voita. Ihan oikeaa voita.

Ei silakkafileitä ilman perunamuusia, joka on keitetty täysmaitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti