sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Oliko se salaliitto?

Suomen tasavallan hallitus pääministeri Sanna Marinin johdolla valmisteli liikkumisvapautta rajoittavaa lakia. Kuten tiedotusvälineistä olemme saaneet kuulla ja lukea, niin pieleen meni. Perustuslakivaliokunta näytti punaista valoa. Stop!

Asiantuntijoina valmistelussa olivat ministeriöiden virkamiehet ja laillisuuden valvojana oikeuskansleri Tuomas Pöysti. Silti tuli sutta. Miten se on mahdollista?

Minulle tuli mieleeni salaliiton mahdollisuus. Entä jos virkamiehet ja oikeuskansleri olivat tahallaan johtaneet ministereitä harhaan, jotta hallitus epäonnistuisi tämän(kin) lain valmistelussa? Entä jos tarkoituksena oli kaataa hallitus saattamalla se mahdollisimman epämukavaan ja tukalaan tilanteeseen?

No, en minä oikeasti tällaiseen usko. Kyllä kyse oli virkamiesten ja oikeuskanslerin osaamattomuudesta, kuten monet oikeusoppineet ovat julkisuudessa puhuneet, tai jostain muusta. 

Jos kyse oli osaamattomuudesta, mietityttää, mitkä ovat ne kriteerit, joilla ministeriöiden korkeat virkamiehet ja oikeuskansleri valitaan. Vai onko kenties sittenkin niin, että kyse on heidän uupumisestaan valtavan työtaakan alla, jolloin kaikkea ei yksinkertaisesti huomaa?

Oliskohan tässä työnohjauksen paikka?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti