lauantai 31. lokakuuta 2020

Aikamoinen pelikaveri

Kävin tänään tapaamassa pitkästä, pitkästä aikaa viittä vaille viisivuotiasta poikaa ja hänen vanhempiaan. Pian hänen syntymänsä jälkeen lupauduin varamummoksi, mutta olen hoitanut tehtäväni erittäin huonosti. 

Jatkossa haluan hoitaa kunniatehtäväni paremmin. Nyt kun ei tarvitse pelätä, että pudotan pienen vauvan lattialle, tai tapahtuu jotain muuta kamalaa.

Käydessäni tämä vinkeä vilpertti halusi tietenkin muutakin sosiaalista kanssakäymistä kuin herkkujen syömistä yhdessä. Hän ehdotti, että pelataan muistipeliä. Tottahan toki suostuin, kun ei tarvinnut lattialle könytä, vaan ihan keittiön pöydän ääressä saatiin lähteä kisailemaan.

Muistipelin kortit olivat eläinaiheisia. Oli kettu, karhu, strutsi, jääkarhu, panda ja ties mitä. Tiikereitä oli kahdet erilaiset parit, joten se lisäsi pelin vaativuutta. Piti miettiä, missä se juuri tämän pari olikaan. Jos nyt muistin mitään.

Veijaripojan vanhemmat varoittelivat, että yleensä aikuiset häviävät. Itsevarmana tokaisin, että jospa nyt poika on löytänyt voittajansa.

Ensimmäisen pelin hävisin kaksi paria vastaan kymmenen paria. Huomio! Eläinpareja oli vain kaksitoista, yhteensä kaksikymmentäneljä korttia.

Toisessa pelissä onnistuin keräämään sentään kolme paria. Häviö silti. Kolmas peli taisi olla 4-8, minun häviökseni. En voinut kuin ihmetellä ja ihailla viisivuotiaan muistia. Hän osasi lisäksi käyttää hyväkseen minun kääntämieni korttien sijaintia. Minä onneton en seurannut riittävän tarkasti hänen liikkeitään.

Neljännen pelin sentään voitin 10-2. No pakko tunnustaa. Osa parien saamisesta oli kyllä omaa ansiota, mutta suurin ansio kuuluu pelikaverilleni. Hyvämuistisena hän käänsi tahallaan keskenään väärät kortit. 

Ja lopulta vilpertti auttoi minua konkreettisesti. (Vilpertti on muuten myös tonttini nimi kiinteistörekisterissä). Hän ohjasi käteni aina oikean parin kohdalle. 

On se aikamoinen pelikaveri. Naureskelusta näki, että hän nautti voitoista ja siitä, että sai antaa toisen voittaa.

Nyt pitää lopettaa tämän tarinan kirjoittaminen. Televisiossa alkaa kisa, jossa arvataan, kuka laulaja on minkin naamion takana. 

En ole koskaan arvannut siinä oikein. Ehkä pelaaminen ei sovi minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti