keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Vielä koronasta, ja kasvomaskeista

Minulla on kotona erilaisia kasvomaskeja yhteensä toistasataa. Ei siksi, että olisin pelännyt niiden loppuvan, vaan siksi, kun piti päästä kokeilemaan erilaisia malleja. Mikä olisi astmaatikolle paras? Käytän ne kaikki. Luulenpa, että loppuvat ennen ensi kevättä.

Ihan hyvää en ole löytänyt. Tosin kaikkia pakkauksia en ole avannut, jotta säilyvät pidempään. Sekä töissä että kotiin hankittujen julkisissa tiloissa käyttämieni kohdalla on ollut hakaluutta, mutta ei mahdottomuutta.

Kaikki kokeilemani kostuessaan nostavat esiin pahan hajun. Ehkä niitä on käsitelty jollain aineella, joka haisee. Tosin pidempään käytettäessä hajuun tottuu, tai sitten haju laimentuu. En tiedä. On myös hieman hengitysteihin vaikuttavaa ongelmaa. Ääni kuuluu maskinkin takaa.

Eilen kävin vaihdattamassa talvirenkaat menopelini alle. Siellä ei kukaan kummeksunut kasvomaskiani. Vain yksi toinen asiakas käytti, mutta muut maskittomat tai henkilökunta eivät kummeksuneet.

Samoin kävi kauppareissulla. Asiakkaista kukaan ei katsonut oudoksuen. Meitä kasvomaskeja käyttäviä oli enemmän kuin aiemmin. En tiedä kuvittelinko, mutta minusta tuntui, että henkilökunta tervehti meitä maskillisia erityisen ystävällisesti. Ymmärrän, jos näin oli. Kauppojen työntekijät altistuvat vaaralle koko työvuoronsa ajan.

Vaikka maskeja on, Covid 19 -virus, meille taviksille korona, saa puolestani häipyä hornan tuuttiin! Tosin asiantuntijat arvelevat, että ensi kesään asti on odotettava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti