sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Vielä/enää kaksi, kolme yötä

Kun tässä lasken öitä johonkin, niin kyse ei ole todellakaan joulupukista ja minun huonosta laskutaidostani. Kyse on tietenkin Yhdysvaltain presidentin vaaleista. Itse vaalit on tiistaina 3.11. ja tulos tullee keskiviikkona 4.11.2020.

On suorastaan jännittävää, kumpi tulee valituksi - Biden vai Trump. Molemmat ovat huonoja valintoja, mutta huonoista vähemmän huono on Biden (äänetään Baiden tai suomalaisittain Biden, ei Bidè). 

Tällä hetkellä Biden on johdossa selvästi. Tänä päivänä aamulla Helsingin Sanomissa oli arvio, että hän olisi saamassa sen maagisen valituksi tulemisen rajan yli 270 valitsijaa. Nyt HS:n mukaan tilanne näyttäisi olevan 258 - 121 Bidenin hyväksi.

Toteuttaako Trump uhkauksensa olla luovuttamasta valtaa, jos hän hän häviää? Se jää nähtäväksi. Vesa Sirèn kirjoittaa tänään HS:ssa, että meidän tulee kiittää Donald Trumpia useiden vaalilupausten pettämisestä. 

Mitä tarkoittaa Trumpin toteamus, että "he kaikki kuolevat" ja "koko maa" menee päin helvettiä, jos hänen kautensa päättyy nyt? Sirènin mukaan suurin toive on, ettei tämä lupaus toteudu. Olen hänen kanssaan samaa mieltä.

Pahimmassa tapauksessa se tarkoittaa, että ydinasevaltion johtaja preidentti suistaaa koko maan helvettiin - ja samalla koko maailman. 

Jos Trump tulee valituksi, maailma saa pelätä edelleen. Jos hän ei tule valituksi, maailma saa silti pelätä. Onhan hän ilmoittanut, ettei hän suosiolla luovu vallasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti