perjantai 30. lokakuuta 2020

Hyvä keksintö

Astmaatikkona olen joutunut usean vuoden ajan olemaan vailla syksyisiä kynttilätulia. Ilman niitä aitoja. Kynttilän käry ei sovi keuhkoilleni  Ja kovasti olen kynttilöitä kaivannut, mutta en käryä.

Viime syksynä suorastaan hyppäsin ilmaan työpaikan kahvihuoneessa, kun huomasin pöydällä olevan aidon kynttilän. Ennätin tulla melkein vihaiseksi. Miten kukaan meillä työyhteisössä voi tuoda elävän kynttilän yhteisiin tiloihin! Astmani on yleisessä tiedossa.

Olin turhan hätäinen. Onneksi en alkanut huutaa. (Nykyisin voisi ilmaista 'alkanut huutamaan', mutta olen vanhan liiton ihminen. Vanha ilmaisu on parempi!)

Niin siis onneksi en huutanut. Työkaverini (kutsun häntä tässä Marittaksi) sanoi, että se on led-kynttilä. Ei hätää.

Ällämystyin täysin. Niin elävän näköinen! Niin lämpimän näköinen!

Vasta tällä viikolla ryhdyin tuumasta toimeen ja hankin itselleni kaksi led-pöytäkynttilää. Kylläe ne luovat hyvän tunnelman, kun näyttävät elävältä tulelta. Vain lämpö puuttuu, vaikka ovat lämpimän näköisiä. 

Led-kynttilät ovat hyvä keksintö. Me, jotka syystä tai toisesta emme pysty polttamaan "oikeita" kynttilöitä, saamme nauttia liekin lepatuksesta. Kiitos, kenelle kiitos sitten kuuluukaan.

Lähiaikoina hankin useita led-pöytäkynttilöitä. Saan valaista kotini melkeinpä entiseen tapaan. Ja led-kynttilät ovat turvallisia. Etenkin ikääntyvälle höperehtijälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti