torstai 29. joulukuuta 2022

Voihan jäte

Olen jo vuoden ajan perännyt Puhasta, että se aloittaisi uudelleen vaarallisen ja ser-jätteen keräyksen Pyhäselässä, Kiihtelysvaarassa ja Tuupovaarassa. Olen ollut yhteydessä niin toimitusjohtajaan kuin käyttöpäällikköön.

Ensin toimitusjohtaja Jarmo Junttanen sanoi, että keräystä ei voi aloittaa sopivan auton puutteen vuoksi. Ongelmaksi hän mainitsi sen, että työntekijä joutuu kiipeämään lavalle, joten kyse on työturvallisuudesta. Ratkaisin asian heti: hankkikaa auto, jossa perälauta on hissityyppinen ja joka nostaa sekä työntekijän että keräysjätteet ylös. Ei tarvitse keikkua.

Myöhemmin tuli lisää selittelyjä. Eivät ne olleet kovin uskottavia. Viimeisimpinä kertoina käyttöpäällikkö Juho Mutanen kertoi, että kaikki on kiinni alueellisesta jätelautakunnasta.

Kun edistystä ei ole tapahtunut, olin tänään yhteydessä jätelautakunnan puheenjohtajaan Asko Miettiseen. Hän totesi, että alueellisen keräyksen järjestämisvastuussa on Puhas. Sitä sitoo jätehuoltomääräys ja laki. Lautakunta on antanut keräyksen järjestämisen Puhakselle. Lautakunnan ei tarvitse tehdä erillistä päätöstä keräyksen aloittamisesta.

Mikä on totta ja mikä ei? Odotan jännityksellä Puhaksen vastauksia. Soitin herra käyttöpäällikölle, mutta hän ei vastannut. Jätin soittopyynnön vastaajaan ja tekstiviestillä.

Lisäksi tavoittelin jätehuoltosuunnittelijaa Essi Hämäläistä, joka toimii lautakunnan esittelijänä. Hän ei vastannut. Jätin soittopyynnön vastaajaan ja tekstiviestillä.

Jos en saa selkeitä vastauksia, lähetän kirjallisen kyselyn Puhakselle, jätelautakunnalle ja Joensuun valtuustolle. Vaikka kyse on alueellisesta lautakunnasta, Joensuun valtuusto vastaa viimekädessä kaupunkia koskevista asioista.

Tarvittaessa teen virallisen kantelun Puhaksen toimitusjohtajasta ja käyttöpäälliköstä. He vastaavat asioista virkavastuulla. Heidän velvollisuuksiinsa kuuluu vastata asiallisesti ilman viivyttelyä. He eivät saa antaa totuudenvastaisia lausuntoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti