maanantai 1. elokuuta 2022

Laukauksia kotikylällä

Eilen sunnuntaina kuulin useita laukauksia kotikylälläni. Ne eivät kuuluneet kovin kaukaa. Laukaukset tulivat sarjoissa. Ääni oli kumea.

Soitin hätäkeskukseen ja kerroin kuulemastani. Ottivat tiedon vastaan ja keroivat ilmoittavansa poliisille. Ei mennyt kauaa, kun poliisi soittikin. Puhelu tuli tuntemattomasta numerosta. Normaalisti olisin vastannut "haloo", mutta nyt vastasin koko nimelläni, koska arvasi soiton tulevan poliisilta.

Poliisi kyseli asiasta ja totesi, että selvittää asiaa.

Tänään kuului taas laukauksia, samalta suunnalta. Niitä oli kolme. Soitin hätäkeskukseen ja kerroin kuulemastani. Puhelun aikana kuului vielä yksi laukaus. Asia siirrettiin poliisille, joka pian soittikin minulle.

Siinä keskutelun aikana kävi ilmi, että meillä on ampumarata, jota on laajennettu jokin aika sitten. Minusta se oli suljettu. Näin ne asiat sekoittuvat.

Poliisi ei varmaankaan lähtenyt tarkistamaan laukausten alkuperää. Hän suhtautui minuun asiallisesti. Minä nolona pyytelin anteeksi aiheuttamaani häiriötä. Poliisi sanoi, että on hyvä soittaa tällaisissa tapauksissa.

Lupasin, että kuullessani seuraavan laukauksen, en soita hätäkeskukseen. Poliisia hieman nauratti, mutta hän painotti minun toimineen oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti