maanantai 29. elokuuta 2022

Broileripasta

Nyt, kun pakastimessa olleet valmiit ruoat on syöty ja helteet ovat väistyneet, ryhdyin taas tekemään itse ruokaa. Kaikki tähän broileripastaan tarvittavat ainekset löytyivät kotoa.

Kuullotin pieneksi hakatut sipulit ja valkosipulit kattilassa. Lisäsin maustamattomia broilerinsuikaleita. Kun suikaleet olivat muhineet aikansa öljyssä sipulien kera, heitin mukaan pennepastaa ja kaadoin vettä pastan tarpeiksi.

Pastan kypsentyessä kuutioin kesäkurpitsan ja keltaisen paprikan. (Punaisen paprikan olin käyttänyt jo leivän päällä. Vihreää en halunnut tähän, kun kesäkurpitsa antoi vihreän värin.) Panin ne muhimaan broilerisuikaleiden ja sipulien joukkoon.

Lisäsin paseerattua tomaattia kahden desin tölkin, hieman soijakastiketta ja kolmen juuston kermaa sekä rouhin mustapippuria. Sekoitin, ja sitten jätin muhimaan lämpimälle levylle nolla-asetukselle. Soijakastike ja kerma antoivat riittävän suolan, joten sitä ei tarvinnut lisätä.

Kun maistoin, minulta pääsi tahattomasti: "No jopas nyt jotain!" Olin onnistunut valmistamaan todella herkullisen ruoan. Useamman aterian, sillä kolmen litran kattila oli reilusti puolillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti